KLASIČNA OMAKA ZA GLOWEN PIZZO
Sestavine:
- kakovostne pelate 800 g (2 pločevinki – zadostuje za 8 pizz premera 30 cm)
- 10 g morske soli
Pelate dodaj v posodo, v kateri bos shranjeval/a omako in jih pregneti z rokami. Tako omaka ostane dovolj gosta, da bo pizzi dodala intenziven okus.
Dodaj sol in premešaj. Omako lahko v hladilniku zaprto hraniš tudi do enega tedna.
RDEČA ČILI OMAKA
Sestavine:
- kakovostne pelate 800 g (2 pločevinki – zadostuje za 8 pizz premera 30 cm)
- 20 g deviškega olivnega olja
- 1 strok nasekljanega česna
- 10 g morske soli
- 0,3 g suhega origana
- 0,4 g posušenih čilijevih kosmičev
Zmešaj olivno olje, česen, sol, origano in čilijeve kosmiče v mešalniku. Mešanici dodaj nekaj žlic paradižnikove pulpe in mešaj dokler česen in olivno olje ne emulgirata.
Dodaj še preostalo količino pelatov in premešaj samo toliko, da se sestavine povežejo. Omako lahko v hladilniku zaprto hraniš tudi do enega tedna.