Recept – Najboljše testo za pizzo

    Deli

Sestavine:

  • 1 kg moke tipa 00* (različne moke sprejmejo različno količino vode)
  • 30 g morske soli
  • 0,7 g svežega kvasa pozimi/ 0,1 g svežega kvasa poleti
  • 0,64 l vode sobne temperature (20°C) pozimi/ 0,63 l vode mrzle vode (10°C) poleti
  • večjo posodo za gnetenje
  • plastično posodo s pokrovom, kjer bo testo fermentiralo

Navodila:

V posodo za gnetenje najprej vlijemo 0,64 l tople vode v kateri raztopimo 0,7 g svežega kvasa. Ko se kvas v celoti raztopi, dodamo 30 g soli in tako dolgo mešamo, dokler se popolnoma ne raztopi. Kvasni mešanici počasi dodajamo moko, najprej polovico celotne količine. Ko se znebimo vse grudic, ki so med mešanjem nastale, dodamo še preostalo polovico. Gnetemo tako dolgo, dokler zmes ni homogena (približno 15-20 min). Priporočamo gnetenje testa z rokami. Pustimo stati približno 20 min.

Celotno zmes razdelimo na približno 270-280 g hlebčke (pizza premera 30 cm), ki jih položimo v plastično posodo in jih pustimo fermentirati na sobni temperaturi (20-22°C) približno 16- 24 ur.

*receptura je pripravljena za moko Caputo Pizzeria

Use Cupon Code WINTER30 for 30% Off on the Ovens and Bundles! Sale end in!

X
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovine
      Apply Coupon