V sodelovanju z:
Anjo Burgar
Sestavine:
450 g očiščenih kozic
4 jedilne žlice oljčnega olja
1 čajna žlička medu
1 čajna žlička limetinegasoka
Naribana lupinica ene limete
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke mletega popra
½ jedilne žlice mlete sladke paprike
Ščep kajenskega popra
2 stroka česna
Nekaj vejic timijana
Priprava:
Oljčno olje, med, limetin sok sok, limetino lupinico, sol, popper, mleto sladko papriko, kajenski poper, strt česen in listke timijana dobro zmešamo v manjši posodi.
Marinado prelijemo čez očiščene kozice in pustimo 30 minut, da se marinira.
Medtem zakurimo Glowen peč na približno 230°C.
Kozice pečemo v litoželezni psoodi odkrite 4-5 minut. Nato jih premešamo, ter pečemo še 2-3 minute, da se lepo zlato zapečejo.