Avtorjeva beseda:

AVTOR: Ena Kokanović Nagy

Ko sem bila v Neaplju, sem se naučila, da ko imate na meniju nekaj tradicionalnega, kot je bolonjska jed, morate to imenovati “A la bolognese”, če gre za restavracijo, ki ni v Bologni. Torej, to je “A la Neopolitan pizza”, ki sem se je naučila v Neaplju. Mislim, poskusiti jih moraš vse in najtežje je bilo odgovoriti na vprašanje, katera je boljša …

Zame je to bila moja. Vem, vem, to se zdi malo hvalisavo, ampak tako pač je.

Dobra neapeljska pica zahteva čas. Spoštovati moraš vsak korak in nagradila te bo z najbolj popolno, žvečljivo, dišečo pico… Ko združiš moj recept in Glowen pečico, dobiš pravo neopolitansko doživetje na svojem pragu, jap, pravo, ne le “a la” ”

Sestavine:

Za 4 Pice:

  • 500g 00 moke, minimalno 12% beljakovin (jaz uporabljam caputo, pizzeria)
  • 320 g mlačne vode (ja, vodo stehtajte)
  • 15g soli
  • 1 g svežega kvasa
  • Dodatki: sveža mocarela, pelati, meso po izbiri.

Navodila:

Dan 1.

  • Vzemite polovico vode in v njej raztopite kvas. Dodamo žlico moke (od 500 g) in premešamo. Solimo in vse skupaj premešamo.
  • Dodamo sol in vse skupaj temeljito vmešamo v moko. Po malem dodajamo preostalo vodo, dokler se vse ne premeša, nato pa gnetemo testo na površini, dokler ne dobimo lepega, gladkega testa. (Približno 5 minut).
  • Testo pokrijemo z vlažno krpo in pustimo stati 1,5 ure.
  • Nato testo razdelimo na štiri enake dele in iz vsakega oblikujemo kroglico.
  • Plastične posode nežno pomokajte in vanje položite kroglice testa.
  • Kroglice potresemo z moko, nato pa dobro pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi 5 ur, čez noč pa postavimo v hladilnik.

Dan 2.

  • Dan za pico, yay. Iz hladilnika jo boste potegnili 2h pred peko pice.
  • Če želite oblikovati testo, vzamete kroglico in jo položite na rahlo pomokano površino.
  • V sredino testa daš 4 prste in nato testo prebodeš skozi sredino, pustiš 1cm testa nedotaknjenega.
  • Testo raztegnite z obema rokama, dokler ne doseže premera približno 22 cm.
  • Za preliv najprej damo paradižnikovo omako, nato mocarelo in nato meso po izbiri!
  • Pečemo v segreti naprej segreti Glowen pečici, ki jo segrevamo 15 minut.
  • Pečemo 1,5-2 minuti. Obrnite, ko vidite, da stran začenja dobivati barvo.
  • Prelijte z nekaj olivnega olja in uživajte.
0
    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovine
      Apply Coupon